• Szerző: Adrienn
  • december 6, 2020

A lényeg az öröm (Mikulás történet)

A lényeg az öröm (Mikulás történet)

A lényeg az öröm (Mikulás történet) 1024 713 Adrienn

Családunkban az ünnepek, kicsit mások, amióta a gyerekeink megszülettek. Amikor Csongi kicsi volt, mi is a csillagokat akartuk lehozni, és jártuk a boltokat a legklasszabb ajándékokért. A csillagokat most is lehoznánk neki, csak rá kellett jönnünk, hogy másfajta csillagok teszik őt boldoggá.

Mi is végigmentünk a klasszikus ajándékokon: kapott csilingelő márkás babajátékokat, fejlesztő fajátékokat, autókat és mesekönyveket, de valahogy soha nem láttuk a csillogást a szemében. Hosszú időnek kellett eltelnie, mire elfogadtuk, hogy nem olyan ajándékokra vágyik, mint amire:

-mi vágynánk, ha gyerekek lennénk,

-más gyerekek vágynak az oviban/suliban,

-a reklámok alapján vágynak a gyerekek.

Még most is mosolyognak a barátaink, amikor meglátják, hogy nálunk mit hoz a Nyuszi, Mikulás, Jézuska. Ajándékot még mindig nem bont ki Csongi, de sok ünneppel a hátunk mögött már legalább tudjuk, hogy mi teszi igazán boldoggá:

-légycsapó

-mosogatószivacs

-szilikonos jégkocka készítő, muffin forma

-stresszlabda

A legutóbbi december 6-ika reggelt nem felejtem el egy ideig. Beni az elmúlt években  felváltott engem, és átvette az ajándékok bontogatásában a segítő szerepet. Így volt ez „Mikulás reggelén” is, amikor szinte csukott szemmel pattant ki az ágyból, és vette az irányt az ablak felé. Bontogatta az ajándékokat, majd gondosan osztogatta: rendőrautó neki, virgács a tesónak, csoki magának, szilikonforma a tesónak, még egy virgács (ezt sajnos magára kellett vállalnia) ide, gyümölcsszelet Csonginak. Mindenki boldogan nézegette az ajándékokat, majd Beni megszólalt: „De jó, hogy a Mikulás a Csonginak jégkocka formát és nekem autót hozott, Ő tényleg tudja, hogy melyik gyerek minek örül…”

És tényleg, nem az a fontos, hogy forintra ugyanannyit költsünk a fiúkra minden ünnepnél, hanem, hogy az igényeiket figyelembe véve vásároljunk. Egy klassz mosogatószivacs igazán nagy örömet tud szerezni, még ha nehéz is elfogadni.

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.