Mi FOG történni?

Mesék a Tulipánoskertből

A könyvről

2021 nyarán azzal az ötlettel kerestem fel a Bethesda Gyermekkórházat, hogy önkéntesként szeretném megírni a kórház SNI fogászati kezelésének a menetét mesésen autista gyermekeknek és szüleiknek. A kezdetektől tudtam, hogy a mesén kívül szeretném, ha a könyvben helyet minden információ és vizuális segítség a gyerekeknek, és felnőtteknek egyaránt.

A Bethesda Gyermekkórház alapítványának köszönhetően hatalmas összefogással, szakemberekkel egyeztetve egy olyan könyvet készítettünk, amiben mesés történettel, rajzos napirenddel, és QR kódok segítségével, fényképekkel és videóval is kiszámíthatóvá -és reményeim szerint-, barátságosabbá tudjuk tenni a kórházi kezelést autista és más SNI-s gyermekeknek és szüleiknek.

„Egy fogászati kórházi kezelés minden gyerek (és a legtöbb szülő) számára ijesztő. És ez teljesen természetes. Ezeket a félelmeket nem elhessegetni, szégyellni vagy bagatellizálni kell, hanem szembenézni velük és megszelídíteni őket! Ehhez nyújt hatalmas segítséget ez a mesekönyv, ami igazi csodafegyver! Empátiával, történetmeséléssel és kézzel fogható, hiteles információval segít felkészülni erre a mindenki számára megterhelő helyzetre, barátságossá varázsolva a kórházak világát.” – Al Ghaoui Hesna

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.